Άννα - Λουίζα Γουναροπούλου


    Facebook Google Twitter

    Συνάντηση 1η

    ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ 

    Άριστη
    Ναζιάρα
    Ντροπαλή
    Ακαταμάχητη

    ~

    Συνάντηση 4η





    ~

    Συνάντηση 5η


    Μετά τον θάνατο του πατέρα της μικρής Μαρίας, οι μόνοι άνθρωποι που της έμειναν για να την φροντίζουν ήταν η γιαγιά και η μητέρα της. Κατά την διάρκεια που ο πατέρας της ζούσε, η γιαγιά της δεν είχε εμπιστοσύνη στη μητέρα της και δεν την συμπαθούσε. Αυτό εξακολουθούσε να συμβαίνει και αφού ο πατέρας της απεβίωσε. Έτσι, η γιαγιά της ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες φροντίδας της και να μην την αφήσει στα χέρια της μητέρας της. Μία μέρα, λοιπόν, την πήρε με το ζόρι από τη μητέρα της και δεν την ξαναείδε ώσπου τελικά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστρέψει στο σπίτι της.

    ~

    Συνάντηση 7η

    ΕΛΛΑΣ

    Το παραμύθι αρχίζει, 
    η TV μας βασανίζει
    τι μας νοιάζει τι κάνει η Σκορδά

    Οι celebrity στημένοι, 
    η ζωή καθορισμένη
    κι εσύ αποχαυνωμένος τους κοιτάς

    Ελλάς,
    Ελλάς
    πώς κατάντησες με μας Ελλάς

    Ελλάς,
    Ελλάς
    κρίμα η ιστορία που κουβαλάς

    ~

    Συνάντηση 8η

    Είναι ψηλός, γλυκός, αλλά πολλές φορές σπαστικός. Όποιος τον βλέπει για πρώτη φορά νομίζει πως είναι ντροπαλός κι ευγενικός, αλλά κατά βάθος είναι εξαιρετικά σατανικός. Ασχολείται με το μπάσκετ και είναι λίγο υπερβολικός στο να λέει συνέχεια τα επιτεύγματά του. Αν ανοιχτεί αρκετά σε κάποιον, αυτό σημαίνει ότι έχει κοινά ενδιαφέροντα μαζί του ή ότι είναι ένα άτομο με τον οποίο θα μπορεί να κάνει παρέα όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και σε εξόδους για βόλτες, σινεμά, κ.ά. Ίσως να είναι πιο έξυπνος και πιο ώριμος από τους άλλους, αλλά υπάρχουν και τομείς στους οποίους κάποιοι τον περνάνε. Γενικά, θα χαρακτηριζόταν φιλικός και αγαπητός από τους συμμαθητές του. Όμως αυτά είναι μόνο η αρχή…

    ~

    Συνάντηση 9η

    ΑΣΚΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ (ΘΕΑΤΡΟ)

    Ο Πραγματοαναποδούλης είναι ένα μικροκαμωμένο παιδάκι 12 ετών. Έχει δύο δίδυμους αδερφούς, κατά 5 χρόνια μεγαλύτεροι. Ο πατέρας του είναι καθηγητής μαθηματικών και η μητέρα του ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Πανόραμα. Είναι καλός μαθητής, και με την βοήθεια του πατέρα του μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος. Ευελπιστεί φέτος, στην Α’ γυμνασίου, να βγάλει μέσο όρο πάνω από 19, για να είναι ευχαριστημένος. Ασχολείται με το ποδόσφαιρο και θέλει να γίνει επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα. Μιας που γράφτηκε για πρώτη φορά σε ένα εξαιρετικό σχολείο, το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του δίνεται η ευκαιρία να κάνει καλούς φίλους, που θα του συμπαραστέκονται σε δύσκολες στιγμές και δεν θα τον κοροϊδεύουν, σαν τους παλιούς του συμμαθητές. Τα χρόνια του στο δημοτικό δεν θα χαρακτηρίζονταν ως καλά χρόνια. Συνέβησαν πολλά γεγονότα, που, όχι μόνο τον δυσαρέστησαν, αλλά του δημιούργησαν και ψυχολογικά τραύματα. Όλοι τον κατηγορούσαν για όλα και φαίνονταν σα να ήταν μία ομάδα αυτοί και μία άλλη ξεχωριστή ο Πραγματοαναποδούλης. Τον είχαν στην απέξω και δεν του έδιναν σημασία. Μπορεί να έφταιγε το όνομά του για όλα αυτά. Όντως, πολλές φορές τον είχαν κοροϊδέψει γι’ αυτό. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ήταν δικιά του επιλογή να του δοθεί ένα τέτοιο όνομα. Υπήρξαν πολλές φορές που τον δυσαρεστούσε, αλλά ακόμη περισσότερες που ένιωθε περήφανος γι’ αυτό. Ήταν φανερό, λοιπόν, ότι τέτοιους φίλους δεν ήθελε να έχει. Έτσι, τους έκανε όλους εχθρούς του, αλλά ο μεγαλύτερος από αυτούς που τον βασάνιζε τόσον καιρό ήταν ο Γιάννης. Αυτόν τον συγκεκριμένο είχε αναφέρει ότι θα τον σκότωνε από το μίσος του για όλα όσα του είχε κάνει. Ήταν ο πρώτος που είχε ξεσηκώσει όλους τους άλλους εναντίον του και ο μόνος που τον συκοφαντούσε συνεχώς. Ο Πραγματοαναποδούλης βρισκόταν σε απόγνωση και ένιωθε τόσο μεγάλη αδικία που θα το τραβούσε ως εκεί. Ουσιαστικά, ήταν κάτι σαν το απωθημένο του. Όμως, αυτό είναι το τελευταίο που τον απασχολεί αυτήν την στιγμή. Έχει άλλα, σημαντικότερα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχολείται, όπως οι βαθμοί και η πρόοδός του στο σχολείο. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι ο Πραγματοαναποδούλης είναι το μοναδικό παιδί που κάνει τα πράγματα ανάποδα, αλλά ταυτόχρονα κατορθώνει και να έχει μία διαγωγή κοσμιοτάτη. 

    ~

    Συνάντηση 10η

    SMS ΠΟΙΗΜΑ

    Γεμίζω
    Ίλιγγο
    Αύριο
    Νύχτα
    Νερό
    Ηλιαχτίδα
    Σ’ αγαπώ 


    Θέλω
    Αγάπη
    Νοιάζεσαι;
    Όχι
    Συγγνώμη…

    Leave a Reply